13:14
0

Fransız oyuncu, yazar ve yönetmen Guillaume Canet’in elinden çıkma Rock’n Roll eğlencesi bol, seyir zevki yüksek bir komedi. Baştan sona yüksek bir tempoda ilerliyor film ve merak ettiriyor. Her ne kadar bahsettiğim bu tempo zaman zaman düşüş gösterse de filmin genel atmosferi içerisinde hissedilmiyor ve anında toparlıyor.
Canet ve diğer oyuncular filmde kendilerini canlandırıyorlar. Filmin kurgu olduğunu bir kenara koyarsak, Marion Cotillard’ın hayatından kesitler izlediğimi düşünmek hoşuma gitti açıkçası. Yani kendisine özel bir sevgim var elbette. Bu da filmi baştan benim için izlenesi kılıyor.
Canet ve Cotillard evli değiller fakat bir çocukları var ve birlikte yaşıyorlar. Bunu bir kenara yazalım. Önemli bir ayrıntı değil fakat yine de önemli. Ben evli sanıyordum mesela onları. Filmde bahsi geçtiğinden yazma gereği duydum. Çünkü film 40 yaşlarının başında olan Canet’in orta yaş krizini anlatıyor.

Canet, artık genç nesil için cazibesini kaybetmiş, baba rollerini canlandıran, aile hayatı olan, her gün aynı saatte eve giden, biraz unutulmuş bir aktördür. Cinsel hayatı yoktur ve bazı sağlık sorunları vardır. Ayrıca Cotillard’ın başarılarının gölgesinde kalması da cabası. Öyle ki manava gittiğinde “Cotillard Bey” diye sesleniyor esnaf ona. Sonuçta evli bile değiller. Gerçekten vahim!
İşte bunların hepsi bir araya geliyor ve Canet için psikolojik bir savaş başlıyor. Elbette bunların hepsi mizahi bir dille anlatılıyor filmde. Genel olarak Canet’in hayatını izlesek de Cotillard’ın da yaşamına dair detaylar mevcut. Hollywood’un önemli isimlerinden olan Cotillard’ın rollerine nasıl hazırlandığı ve ev halleri gerçekten eğlenceli.
Filmin ilk bölümü Canet’in çöküşünü anlatıyor. İkinci bölümde başlayan değişim ve Canet’in yeni arayışlara girdiği bölümler de bir o kadar eğlenceli. Burada bir Rocky edasıyla çabalıyor Canet ve amacına da ulaşıyor elbette.
Filmin süre olarak uzun olması handikap oluşturmuyor ama hikayeyi zaman zaman, bazı bölümlerde gereksiz uzatıyor. Yine de iki saatlik seyrin sonunda yüzünüzde gülümseme olacağını düşündüğüm bir film olmuş Rock’n Roll… Tavsiye edilir.