03:14
0
Ali Kemal Çınar üçüncü uzun metraj filmi Gênco ile !f İstanbul’daki yerini aldı. Festivalin “Ev” bölümünde gösterilen bu film, ufak yaşlardan beri var olan süper gücünün yeni yeni ortaya çıkmasıyla hem gücünü keşfetmeye çalışan hem de bu gücü iyilik için kullanan Ali Kemal’in hikayesini anlatıyor.
Nefesini tutarak nesneleri hareket ettirme gücüne sahip olan Ali Kemal, kostümünün altında Genco’ya dönüşüyor. Bu güce nasıl kavuştuğunu kendisi de bilmiyor zira 35 yaşına geldiğinde bir gün buna sahip olduğunu fark ediyor. Filmin ilerleyen bölümlerinde bunu öğreniyoruz elbette.
Ali Kemal’in bunalımlı haliyle başlıyor film. Üzerinde bir isteksizlik, ne yapacağını bilememe hali var. Bunun nedeni de gücünü daha etkin bir şekilde kullanamasından kaynaklı. Öyle ki ortağı olduğu vegan kafeye* bile uğramıyor birkaç gün. Bir yanda bu yeteneğini gizli tutmaya çalışıyor fakat ikide bir kapıya gelip, ona tava, tencere satmaya çalışan satıcıya yakalanıyor. Kardeşinin yaşadığı bir sorunu çözmesi için Ali Kemal’den ricada bulunuyor.
Ali Kemal ne kadar istese de gücünün sınırları var ve bunu çözemiyor. Bunun için gücünü geliştirmek adına satıcı (adını unuttum affola) ona yardım etmeye çalışıyor. Fakat bir yerden sonra onun başka amaçları olduğunu öğreniyoruz.
Derli toplu bir hikayesi var Genco’nun… Yani yormuyor, izletiyor, güldürüyor, keyif veriyor. Elindeki imkanları en iyi şekilde kullanmış ve aşırıya da kaçmamış. İnsanoğlunun hırsları üzerine bir anlatısı var filmin. Güçlü kadın karakterlere sahip. Karakterlerin kendine has doğallıkları da filmin izlenirliğini arttırıyor.
Eksikleri var mı? Var elbette. Ama mevzu bu değil. Dünyayı daha iyi hale getirmek isteyen Genco’nun belki de seri olacak açılış hikayesi bu. Umarım olur da. Ve umarım daha çok insana ulaşır Ali Kemal Çınar’ın işleri.
Filmin !f kapsamında ilk gösterimi gerçekleşti. İkinci gösterimi 25 Şubat’ta saat 16.00’da City’s Nişantaşı’nda olacak.
Doruk Önal – twitter.com/Sosyokopat
*Filmdeki kafe ile ilgili Gazete Duvar’da çıkan yazı. 
Not: Ali Kemal Çınar’ın youtube kanalını da şu adresten takip edebilirsiniz: TIKLAAAA