09:26
0

"Whiskey Tango Foxtrot" çerezlik denebilecek ama biraz da zaman kaybı yaratan filmlerden. Tamam oyuncu kadrosu fena değil ama yetmemiş işte. Kim Barker'ın "The Taliban Shuffle: Strange Days in Afghanistan and Pakistan" isimli kitabından uyarlanmış bir film.

Hikayeyi mizahla süslemişler, araya dramatik unsurlar katmışlar ve olmuş, bitmiş. İzlerken biraz sıkıldım açıkçası. Yani bir gazetecinin dertlerini mi izledik? yoksa "Afganistan'da neler oluyor?" hikayesi mi?

Neyse, çok da üzerine düşünmemek gerek sanırım. Çerezlik film deyip geçmek gerek. Tina Fey'in performansı fena değil. Zaten filmi götüren de o. Ne yalan söyleyeyim Margot Robbie'yi severim ama pek olmamış bu hikayede. Sırıtmış biraz.


Hikaye kısaca heyecan arayan, bir şeyler yapmak isteyen Kim'in başından geçenler diyebiliriz. Bu sırada sevgilisi aldatıyor, orada savaşın ortasına dalıyor v.s. İyi haber yakalamak için çabalıyor ama olmuyor. Haberleri TV'de görünmüyor. Savaş koşullarında gazeteci olmak üzerine aslında izlenebilir bir film ama hikaye bunu bize pek sunmuyor.

Her şeyi Kim'in gözünden görüyoruz ve biraz zorlasak hayat güllük gülistanlıkmış sanırsınız. Öyle bir anlatı var. Ufak tefek hataları var hikayenin ama çok da önemli değil. Türkçe'de "Kim" = "Who" şakası da pek bir beceriksizce.

Canınız sıkılıyorsa açın izleyin ama ötesini beklemeyin. Yine de film savaş sürecini sömürmüyor. O meseleler üzerinde durmaktan çok bir gazetecinin orada tutunması, bu hayata bağımlı hale gelmesi, kimi zaman eğlenceli kimi zaman dramatik unsurlarla desteklenerek anlatılıyor.

Ne sevdim ne sevmedim. Vakit öldürmek için izledim. Boş zamanınız varsa izlenesi. Yoksa zorlamaya gerek yok.

Puanım: 5/10