10:49
0


Sezonun 2. Bölümü, son ana kadar hareketsiz, aksiyonu neredeyse sıfır bir bölümdü. Bunun yanı sıra yeni şeyler öğrenmemizi de sağladı.

İlk bölüm yorumumda Jessica’nın kardeşi olabileceğini ya da Trish ile bir bağlantısı olan birinden bahsetmiştim. Kapüşonlu biri vardı, Trish’i takip eden. Meğerse o kişi Will Simpson’mış. Fark edemediğim için yazıklar olsun bana.

Kimdi Will Simpson? Hatırlarsanız Kilgrave’in etkisi altındayken Trish’i öldürmeye çalışmıştı da son anda Jessica sayesinde kurtulmuştu. Hatta Kilgrave onu çatıdan aşağıya atlaması için yönlendirmişti. Fakat sonrasında Kozlov’un ilaçlarını kullanarak adrenalin patlaması yaşıyordu. Bir yandan Trish’e aşık olmuştu ancak bir andan süper bir kötüye evrilmişti. En son Jessica ve Trish ile sağlam bir kavgaya tutuşmuştu. Trish de o haplardan içmişti. Aradan 2.5 yıl geçince bazı şeyleri unutmak normal herhalde. Bir de bütün bölümler aynı anda yayınlanınca. İşte Simpson geri dönmüş meğerse ama ömrü bu sefer uzun olmadı.


Trish ve Jessica, IGH ve Kozlov’un peşindedirler ancak öğreniyoruz ki Kozlov ölmüş. Araba kazası geçirmiş. Kim inanır buna? Jessica, onun evine gittiği zaman cenaze töreninde öğreniyor bunu. Hatta bu sırada Simpson’ın yaşadığını da öğreniyor.

Başta Kozlov’u ve Whizzer’ı öldürenin o olduğunu düşüyor ve Trish’i korumaya çalışıyor. Ancak bölüm sonunda aslında bu yaşananlarla Kozlov’un bir bağlantısı olmadığını öğreniyoruz. Hatta Simpson’ın Trish’i korumaya çalıştığını da öğrendik fakat dediğim gibi sonu feci oldu.
Trish ve Jessica kaçmaya çalışırlarken onlara doğru koşup üstlerinden uçarcasına atlayan biri Simpson’ı öldürdü. Büyük ihtimalle IGH’nin üzerinde deney yaptığı bir suikastçı. Şimdilik bu ölümlere kimin sebep olduğunu bilmiyoruz elbette ama kokusu yakında çıkar.

Trish, Jessica’dan gereken desteği göremeyince olayları kendisi çözmeye çalışıyor. Hatta Malcolm’dan yardım alıyor. Ayrıca onun geçmişiyle ilgili bir durumu da öğreniyoruz.
Ayrıca Jessica, Whizzer’ın bilgisayarını ele geçirerek oradan bir şeyler öğrenebilir. Gerçi oradan yaptığı çıkarım, Simpson’ın Trish’in peşinde olduğuydu ama bunun yanlış olduğunu bölüm sonunda gördük.

Sezonun yarısına kadar karanlık noktalar olacak büyük ihtimalle. Ama hala Trish’in sevgilisi olan heriften şüpheleniyorum. Bunun dışında pek bir gelişme yok gibi. Cheng adlı arkadaş da Jessica’nın peşine düşecek yasal yollarla.